Ginger Beer

French Frog

Benodigdheden



- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 1 tl lavendelbloempjes
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ verse citroen
- 12-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic

Garnituur



- 1 partje citroen

Bereiding



Doe een lavendelbloempje in het mixglas.
Voeg er de rietsuiker bij en kneus met de muddler, zodat de aroma’s vrijkomen.
Voeg er de gin aan toe.
Neem een halve citroen, snijd in twee helften en knijp uit in het mixglas.
Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone zeef en een fijne zeef.
Vul het glas met ijsblokjes, giet de cocktail en vul op met Fentimans tonic.
Serveer met een roerstaafje en een partje citroen.

Port & Tonic

Benodigdheden



- Dubbel collinsglas
- Maatbeker

Ingrediënten



- 6 cl White Port
- Fentimans tonic



Bereiding



Neem het collinsglas met ijsblokjes, voeg de Port toe.
Garneer met een zeste van sinaasappel.

Rio Jockey Club Gin ’n Tonic

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel

Ingrediënten



- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- 1 cocktaillepel Angostura bitters
- ½ limoen
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic

Garnituur



- 1 flinterdun gesneden limoenwiel

Bereiding



Vul een mixglas met de Bombay Sapphire gin en de Angostura bitters.
Snijd de ½ limoen in 2 partjes, knijp ze uit en doe ze in het mixglas.
Vul de Boston shaker met ijs, voeg de inhoud van het mixglas erbij en schud lang en krachtig. Strain in een met ijsblokjes gevuld collinsglas.
Garneer met het limoenwiel en vul op met Fentimans tonic.
Serveer met een roerstaafje.

Branch & Tonic

Benodigdheden



- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel

Ingrediënten



- 6 eucalyptusbladeren
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ cocktaillepel Yuzu bitters
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic

Garnituur



- zoethout
- takje eucalyptus

Bereiding



Neem een mixglas en kneus de eucallyptusbladeren met rietsuiker tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de gin en de yuzu bitters toe en vul de boston shaker met ijs. Sluit de shaker en schud krachtig, double strain met een fijne zeef in het met ijs gevuld collinsglas, vul op met Fentimans tonic.
Garneer met zoethout en een takje eucalyptus.

Aperol & Tonic Fix

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 5 cl Aperol
- 2 cl Pompelmoessap
- 125 ml Fentimans Tonic Water
- 8 tal ijsblokjes

Garnituur



Zeste van pompelmoes

Bereiding



Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe.
Garneer met een zeste van pompelmoes en serveer met een roerstaafje.




Dark ‘n’ stormy

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 6-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Gosling black seal rum (tolereer geen substituut)
- 1 cl falernum
- Fentimans ginger beer
- 1 limoenpartje

Garnituur



1 partje limoen

Bereiding



Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg er de rum aan toe en de falernum.
Knijp het limoenpartje uit in het glas.
Vul op met fentimans ginger beer en roer even.
Serveer met een roerstaafje en een limoenpartje.

Whisky and Ginger Punch

Benodigdheden



- Glazen bowl of grote karaf
- Scherp mes
- Tumblerglazen
- Pollepel
- Maatbeker
- Muddler

Ingrediënten



- 1 stuk gember ter grootte van een duim in kleine stukjes gesneden
- 125 gr griessuiker
- 12 cl vers limoensap
- 350 cl Fentimans gingerbeer
- 500 cl Makers Mark bourbon whisky

Garnituur



- Limoenschijfjes
- Vers geraspte nootmuskaat

Bereiding



Deze punch word ijskoud geserveerd , bewaar daarom alle ingredienten in de koelkast.
Doe de gember en de griessuiker in de glazen bowl en kneus de gemberstukjes stevig tot pulp.
Voeg de Bourbon en het limoensap toe en roer goed tot de suiker oplost. Laat 5 min staan en doe dan het gemberbier erbij.
Garneer met limoenschijfjes en verse nootmuskaat.
Serveer in tumblerglazen.

El Diablo

Benodigdheden



- Dubbel collinsglas
- maatbeker

Ingrediënten



- 5 cl Tequila Blanco
- 1cl vers limoensap
- 1 cl crème de Cassis
- 1 fl Fentimans Ginger Beer
- limoenwiel

Garnituur



1 limoenwiel

Bereiding



Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Tequila toe, het limoensap en garneer met een limoenwiel.

Moscow Mule

Benodigdheden



- Copper mug
- maatbeker

Ingrediënten



- 5 cl Vodka
- 2 cl vers limoensap
- 1 fl Fentimans Ginger Beer
- 3 limoenpartjes

Garnituur



3 limoenpartjes

Bereiding



Neem de koperen beker gevuld met ijsblokjes, voeg de Vodka, het limoensap toe.
Garneer met 3 limoenpartjes.




Horse’s Neck

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Citrustrekker
- Cocktaillepel
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 4,5 cl Bourbon whiskey
- 6 druppels Angostura bitters
- 1 lange citroenzeste
- Fentimans ginger ale

Garnituur



1 lange citroenzeste

Bereiding



Vul een collinsglas met ijsblokjes. Snijd met de citrustrekker een lange citroenzeste boven het glas, zodat de etherische oliën van de citroen in het glas terechtkomen. Rol dan de zeste in het rond een roerstaafje en druk goed aan, zodat er een spiraal ontstaat. Doe de zeste in het glas en giet de Fentimans ginger ale via de cocktaillepel langzaam in het glas.
Omroeren en klaar.
Serveer met een roerstaafje.

Pimm’s Cup

Benodigdheden



- Orgineel Pimm’s glas of dubbel collinsglas
- Maatbeker
- Truffelschaaf (voor het snijden van de komkommer)
- Cocktaillepel
- Rietje

Ingrediënten



- 8-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Pimm’s No. 1
- Fentimans ginger ale
- 1 plakje komkommer
- 1 partje sinaasappel
- 1 partje ananas
- 1 partje citroen
- 1 partje limoen
- 1 partje appel
- 1 framboos
- 1 halve aardbei
- 1 braambes
- 2 takjes munt

Garnituur



Munt

Bereiding



Neem een orineel Pimm’s of dubbel collinsglas en vul dit met ijs blokjes.
Voeg de Pimm’s toe en garneer het glas met het in partjes gesneden fruit en de komkommer.
Giet langs een gedraaide cocktaillepel de Fentimans ginger ale langzaam tot aan de rand van het glas, zo vermijd je dat de Fentimans ginger ale gaat bruisen.
Garneer met munt en serveer met een rietje.




Cuba Libre

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 8-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Bacardi rum
- 1 flesje Fentimans Curiosity Cola
- 2 limoenpartjes

Garnituur



limoenpartje

Bereiding



Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingrediënten toe, pers de limoen en serveer met een roerstaafje.
Garneer met een limoenpartje en serveer met een roerstaafje.

CC Sweet & Sour

Benodigdheden



- mixglas
- longdrinkglas
- zeefje

Ingrediënten



- 4.5cl scotch whisky
- 1cl kaneelsiroop
- 1cl versgeperst citroensap
- Fentimans Curiosity Cola

Garnituur



- kaneelstokje
- tijm

Bereiding



Doe de ingrediënten in een mixglas met ijsblokjes en shake.
Giet de cocktail met behulp van een zeefje in een longdrinkglas.
Voeg ijsblokjes toe en Fentimans Curiosity Cola.
Werk af met een kaneelstokje en stukje tijm.




Vodka Bitter Lemonade

Benodigdheden



- Dubbel collinsglas
- Maatbeker

Ingrediënten



- Vodka
- Fentimans Bitter Lemonade

Garnituur



citroenpartje

Bereiding



Neem het collinsglas met ijsblokjes, voeg de Vodka toe.
Garneer met een citroenpartje.

CC Sweet & Sour

Benodigdheden



- mixglas
- longdrinkglas
- zeefje

Ingrediënten



- 4.5cl scotch whisky
- 1cl kaneelsiroop
- 1cl versgeperst citroensap
- Fentimans Curiosity Cola

Garnituur



- kaneelstokje
- tijm

Bereiding



Doe de ingrediënten in een mixglas met ijsblokjes en shake.
Giet de cocktail met behulp van een zeefje in een longdrinkglas.
Voeg ijsblokjes toe en Fentimans Curiosity Cola.
Werk af met een kaneelstokje en stukje tijm.




19:05 Affair

Benodigdheden



- Ballonglas
- Maatbeker

Ingrediënten



- 6 cl Martini Rosso
- 1 fl Fentimans 19:05 herbal tonic
- sinaasappelpartje

Garnituur



sinaasappelpartje

Bereiding



Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Martini Rosso toe.
Garneer met een sinaasappelpartje.
Je kan ook de Martini Rubino gebruiken die heeft een meer intense smaak.




“Rose” Mary’s Baby

Benodigdheden



- Groot wijnglas
- Maatbeker
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 3 cl Gin
- 2 cl vlierbesbloesemlikeur ( St-Germain )
- 1 cl citroensap
- 15 cl Fentimans Rose lemonade
- 8 tal ijsblokjes

Garnituur



Enkele verse rozenblaadjes

Bereiding



Neem het met ijsblokjes gevuld wijnglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe.
Werk af met de rozenblaadjes en serveer met een roerstaafje.

La Vie en Rose

Benodigdheden



- Groot bol wijnglas

Ingrediënten



- 6 cl zoete witte Vermouth (bv. Martini Bianco of Lillet Blanc)
- Fentimans Rose Lemonade

Garnituur



- Rozenblaadjes
- citroenschijfje

Bereiding



Giet de vermouth in een groot bol wijnglas.
Voeg ijsblokjes en 125ml Fentimans Rose Lemonade toe.
Garneer met verse rozenblaadjes en een citroenschijfje.

Rosecco

Benodigdheden



- Champagneglas

Ingrediënten



- 1/2 Prosecco
- 1/2 Fentimans Rose Lemonade



Bereiding



Giet deze ingredienten langzaam in het Champagneglas. (Serveer ijskoud)

Desert Rose

Benodigdheden



- Ballonglas
- Maatbeker

Ingrediënten



- 5 cl Tequila Blanco
- 1 cl vers limoensap
- 1 fl Fentimans Rose Lemonade
- limoenpartje

Garnituur



limoenpartje

Bereiding



Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Tequila toe, het limoensap en garneer met een limoenpartje.




Summer Seville Cooler

Benodigdheden



- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje

Ingrediënten



- 3 cl Vodka
- 2 cl Mandarine Napoleon likeur
- 0,5 cl Cynar
- 15 cl Fentimans Mandarin and seville Orange Jigger
- 8 tal ijsblokjes



Bereiding



Neem het met ijsblokjes gevuld wijnglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe.
Werk af met de rozenblaadjes en serveer met een roerstaafje.




The Victorian Express Highball

Benodigdheden



- Dubbel Collinsglas
- Maatbeker

Ingrediënten



- 5 cl Gin
- 1 cl Dubonet rouge
- 2 cl English Breakfast Tea ( gekoeld )
- 1,5 cl Vloeibare suiker
- 1 Dash lemon bitters
- 15 cl Fentimans Victorian Lemonade

Garnituur



Een in de lengte gesneden citoengrasstengel ( als roerstaafje )

Bereiding



Neem een met ijsblokjes gevuld dubbel collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe.
Goed roeren en serveer met citroengrasstengel.