logoFentimans






  Dark ‘n’ stormy


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 6-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Gosling black seal rum (tolereer geen substituut)
- 1 cl falernum
- Fentimans ginger beer
- 1 limoenpartje
 
Bereiding

Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg er de rum aan toe en de falernum. Knijp het limoenpartje uit in het glas. Vul op met fentimans ginger beer en roer even.
Serveer met een roerstaafje en een limoenpartje.

 


 

  Whisky and Ginger Punch


Benodigdheden

- Glazen bowl of grote karaf
- Scherp mes
- Tumblerglazen
- Pollepel
- Maatbeker
- Muddler


  Ingrediënten

- 1 stuk gember ter groote van een duim in kleine stukjes gesneden
- 125 gr griessuiker
- 12 cl vers limoensap
- 350 cl Fentimans gingerbeer
- 500 cl Makers Mark bourbon whisky
 
Garnituur

- Limoenschijfjes
- Vers geraspte nootmuskaat  
  Bereiding

Deze punch word ijskoud geserveerd , bewaar daarom alle ingredienten in de koelkast. Doe de gember en de griessuiker in de glazen bowl en kneus de gemberstukjes stevig tot pulp. Voeg de Bourbon en het limoensap toe en roer goed tot de suiker oplost. Laat 5 min staan en doe dan het gemberbier erbij. Garneer met limoenschijfjes en verse nootmuskaat.
Serveer in tumblerglazen.