logoFentimans






  French Frog


Benodigdheden

- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 1 tl lavendelbloempjes
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ verse citroen
- 12-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- 1 partje citroen 
  Bereiding

Doe een lavendelbloempje in het mixglas. Voeg er de rietsuiker bij en kneus met de muddler, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg er de gin aan toe. Neem een halve citroen, snijd in twee helften en knijp uit in het mixglas. Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone zeef en een fijne zeef. Vul het glas met ijsblokjes, giet de cocktail en vul op met Fentimans tonic. Serveer met een roerstaafje en een partje citroen.

 


 

  Branch & Tonic


Benodigdheden

- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel


  Ingrediënten

- 6 eucalyptusbladeren
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ cocktaillepel Yuzu bitters
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- zoethout
- takje eucalyptus
  Bereiding

Neem een mixglas en kneus de eucallyptusbladeren met rietsuiker tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de gin en de yuzu bitters toe en vul de boston shaker met ijs. Sluit de shaker en schud krachtig, double strain met een fijne zeef in het met ijs gevuld collinsglas, vul op met Fentimans tonic.
Garneer met zoethout en een takje eucalyptus.
 


 

  Aperol & Tonic Fix


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje



  Ingrediënten

-5 cl Aperol
- 2 cl Pompelmoessap
- 125 ml Fentimans Tonic Water
- 8 tal ijsblokjes

 
Garnituur

- Zeste van pompelmoes  
  Bereiding

Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe. Garneer met een zeste van pompelmoes en serveer met een roerstaafje.
 


 

  Rio Jockey Club Gin ’n Tonic


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel


  Ingrediënten

-4,5 cl Bombay Sapphire gin
- 1 cocktaillepel Angostura bitters
- ½ limoen
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- 1 flinterdun gesneden limoenwiel 
  Bereiding

Vul een mixglas met de Bombay Sapphire gin en de Angostura bitters. Snijd de ½ limoen in 2 partjes, knijp ze uit en doe ze in het mixglas. Vul de Boston shaker met ijs, voeg de inhoud van het mixglas erbij en schud lang en krachtig. Strain in een met ijsblokjes gevuld collinsglas. Garneer met het limoenwiel en vul op met Fentimans tonic.
Serveer met een roerstaafje.